Åre Extreme Challenge, dagen efter

En dålig dag på jobbet blev det. Starten vid Tännforsen är alltid lika imponerande när knappt 200 kajaker vevar igång armarna. Hade en bra position i starten och låg runt 25 – 30 plats in i första kurvan med bra folk runt omkring. Vattennivån hade sjunkit ordentligt sedan i torsdags så många ”nya” stenar att hålla koll på. Paddlingen flöt på bra fram till nittiograders kurvan där jag blir rammad bakifrån av en annan tävlande och går runt. Efter mycket strul lyckas jag vända kajaken rätt och paddla vidare. Efter ytterligare ett snabb bad, på grund av närkontakt med en sten, kommer jag in i den andra forsen och blir rammad igen då jag bromsar in för att undvika en nyuppkommen jättevals. Åker över valsen och tappar kajaken som snabbt glider iväg. Får simma ca 150 – 200 m innan jag kommer ifatt den i ett bakvatten. Möjligheten till en bra paddeltid är lika låg som motivationen på den resterande paddlingen över Åresjön.

Löpningen uppför skutan var seg efter allt simmande de första 400-500 höjdmetrarna. Utförslöpningen som normalt är min styrka som gammal orienterare saknade allt flyt och det blev ett antal fall varav det sista på grusvägen in mot Huså med sköna skrapsår som minne.

På cykelsträckan gick jag ut med damtäten och fick bra farthållning första halvtimmen innan jag tvingades släppa. Ett skyfall gjorde den redan blöta och tunga banan riktigt jobbig. Efter lite uppmuntrande hejarop från min support/fru vid Björnen bet jag ihop och kämpa på under de två sista långa stigningarna och plockade drygt 10 platser in till mål.

Nu glömmer vi denna tävling och blickar framåt till nästa i race i Helags 19-20 juli.

DSC_0148 DSC_0196 DSC_0218 DSC_0229

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Åre Extreme Challenge, dagen efter

  1. Framgångsexpert skriver:

    Tycker synd om dig med den starten. Du hade förutsättningar att göra en kanontävling. Men det är väl det som är charmen med den här tävlingen, att forspaddlingen egentligen kan sluta hur som helst. Man måste ha turen på sin sida och det hade inte du när du blir rammad två ggr. Starkt att komma igen och ta 10 placeringar på slutet. Vi ses i Helags.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s